"Естер"

молодіжно-жіноче об'єднання громадських ініціатив 

      Волинь. Україна

"Естер" - молодіжно-жіноче 
об'єднання громадських ініціатив

 Програма "Рука Допомоги"

Соціально-благодійна програма  "Рука допомоги" (стратегія програми розроблена - лідеркою Іриною Андріяко) діяла у співпраці із великою кількістю партнерів та помічників: державних служб та установ Ковеля та області, ковельських і волинських християнських церков, місій різних конфесій, тогочасного Благодійного гуманітарного Фонду "Мальва" (керівник Лариса Зінченко), небайдужих громадян та волонтерів.

 

Але найкращим нашим партнером в той час діяльності, була Ковельська "Інспекція у справах неповнолітніх" \ МВС, деякі її офіцери та начальник Валерій Киричук, котрий, особисто, зробив неоціненний внесок в справу захисту й підтримки нашої громадської ініціативи, щодо проблемних дівчат. За що наша команда завжди буде вдячна добросовісному Валерію Киричуку та його команді.

 

Нашій громадській команді вдалося зібрати з вулиць та організувати для соціально вразливих дівчат, (які висловили на це бажання) зайнятість у гуртках за інтересами, навчаючи їх різним рукоділлям, та надаючи їм при цьому можливість поїсти й, за потреби, одягнутись (завдяки внеску християнських місій Волині та Фонду "Мальва" діяв невеличкий гуманітарний склад одягу та продуктів). 

 

Саме так, на базі підвального приміщення з 2-х кімнат, яке міська влада нам для цього виділила, розпочали діяти 8 відділів та 14 секцій з "Вишивки", "В'язання" та інших видів рукоділля.

 

Завдяки тогочасній діяльності нашої команди вдалося "відібрати" у сутенерів й "витягти" з насильницької проституції на міжнародній трасі "Варшава-Ковель" (тогочасного (на жаль, й сучасного!) і єдиного місця "отримання прибутку" неповнолітніх та молодих ковельчанок) та інших "кримінальних" проблем  - 6  місцевих дівчат. 2-м "безхатькам" вдалося підшукати місце проживання в родинах у сільській місцевості.

 

Багато з них сьогодні успішні, заміжні жінки та мами, а деякі, можливо, вже і бабусі, які мають власні родини та працюють  у рідному місті.

 

Також було розповсюджено "під розписку про отримання" й згідно із вимогами Законодавства, 500 кг гуманітарної допомоги серед сиріт та напівсиріт міста. У зв'язку із добросовісною звітністю про розповсюдження гуманітарки, наданих актів "прийому та розповсюдження матеріальних цінностей" та розписок про отримання, тогочасній Голові спонсори запропонували для прийняття-розповсюдження вже 20 тонн "гуманітарки". Але, наша команда прийняла рішення надати перевагу просвітницькій діяльності. І ми відмовились.


На фото: Різдвяна вечірка-вечеря для сиріт Ковельського району. 

Благодійні заходи для сиріт Ковеля та ковельського району

 

Ця громадська діяльність здійснювалась, переважно, за підтримки ковельських міських та районних державних органів та їх структур, часто у співпраці із релігійними місіями та церквами. 

 

Особливо плідно наша громадська організація співпрацювала із представницями "Ордену Святого Оріоне" римо-католицької церкви - сестрами Терезою та Монікою, які у той час несли своє християнське служіння у Ковелі. Завдяки цій співпраці вдалося організувати декілька дитячих заходів з нагоди Нового Року та Різдва Христового із вечерями, "солодкими" подарунками та концертами, підготовленими ковельською молоддю.

 

Варто віддати належне добропорядності представників тогочасної державної влади Ковеля та Ковельського району, які, у міру своїх можливостей, підтримували такі благодійні заходи та нашу ініціативу. За що особлива подяка тогочасному Голові ковельської районної адміністрації Віталію Карпюку та представникам його команди. Та особлива подяка тогочасному меру міста Ковель - Анатолію Семенюку.


Організація семінарів-тренінгів для лідерів НДО та громадських активістів

 

За період роботи нашої громадської команди, й у співпраці, та за підтримки різноманітних Благодійних Фондів та Ресурсних Центрів України було організовано велику кількість різно темних семінарів-тренінгів для громадських активістів, лідерів громадських організацій Ковеля та Волині.

 

Наша команда була активним учасником обласного та Всеукраїнського громадського життя, співпрацювала із тогочасною місцевою та обласною владою у сфері молодіжної політики та роботі із молоддю.

(Група представників активної громадськості міста та коучі зі Львова)

Варто відзначити, що це - лише невеличкий перелік громадської суспільно-корисної діяльності, котру ми здійснували протягом 20 років. За браком місця та Вашого часу  ми не можемо представити Вам усі наші благодійні громадські справи та акції.